Vozni park

Prilikom izbora vozila za obuku vozača radili smo detaljnu analizu i sa velikom pažnjom birali automobile na kojima ćete vi kao kandidati za vozače moći najlakše i najbrže da savladate sve tehnike vožnje potrebne da postanete dobri vozači, vodili smo se time da izaberemo vozila iz klase gradskih automobila, koja su najzastupljenija na našim ulicama, ekonomična i pristupačna svima, jer je vrlo verovatno da će i vaš izbor svog prvog automobila nakon položenog ispita biti jedan od automobila iz te klase a možda baš i ta marka automobila na kome ste stekli prva znaja i polagali vozački ispit.

Tako se naš izbor sveo na sledeća vozila:

FIAT Punto

Jedan od najpopularnijih automobila na našim prostorima, mali automobil, veoma je pogodan za gradsku vožnju, okretan, lako se parkira, odlikuje ga precizan i direktan servo upravljač, poseduje tzv. „city” mod servo upravljača koji maksimalno olakšava okretanje upravljača, što je bitno pri gradskoj vožnji a posebno pri parkiranju.

Menjač je precizan i sa kratkim hodovima tako da pruža lako menjanje stepena prenosa, a i odlično ukomponovan sa mogućnostima motora.

Poseduje ABS sistem kočenja i kočnice su veoma dobre i odmerne.

Preglednost u ovom mališanu je veoma dobra ima dosta velikih staklenih povrsina i gotovo da nema tzv. mrtve uglove.

Sve ove karakteristike čine ovaj automobil pogodnim moglo bi se reći i idealnim upravo za obuku vozača.

Vozilo je klimatizovano i spremno za vožnju u svim vremenskim uslovima.

OPEL Corsa C

Gotovo isto kao i Punto jedan od popularnijih i najprisutnijih automobila na našim ulicam. Popularan kod mlađe populacije pogotovo kod vozača početnika, pa samim tim ta odlika ga preporučuje i za svrhu obuke kandidata za vozače.

Idealan za gradsku vožnju, potreban mu je mali prostor za parkiranje i lako se parkira, okretan je, poseduje precizan i direktan upravljač, poseduje ABS sistem kočenja kao i veoma precizan menjač.

Preglednost je veoma dobro pogotovo su dobro uklopljena vozačka ogleda koja su na pravom mestu i prilično su velika pa samim tim itekako olakšavaju vožnju unazad.

Sedišta su vrlo udobna tako da vas neće zamoriti ni duža vožnja sa ovim mališanom.

Vozilo je klimatizovano i spremno za vožnju u svim vremenskim uslovima.

Sva naša vozila poseduju ugrađene duple komande i uverenja o ispitivanju vozila izdata od strane Agencije za Bezbednost Saobraćaja.